Hírlevél

  Név:    

  E-Mail :

Pályázat


pályázat

 

„Az egészség minden ember legdrágább kincse”

    Natur Gold Hírek

FRISS HÍREINK MOSTATNÓL A FACEBOOKON!

Aktuális híreinkről, akcióinkról, rendezvényeinkről kérjük mostantól Facebook oldalunkon tájékozódjon. Itt minden információt naprakészen megtalál, és azonnal kapcsolatba is léphet velünk. Facebook oldalunk: www.facebook.com/naturgold


Szerencsés péntek 13!

13=1+3

Mindeni aki pénteken a miskolci Öko Piacon vagy a webáruházunkban bio tönköly rizsszem tésztát vásárol, egy áráért négyet kap!

 


Szökőnapi ajándékaink: 29.-én 29%-ért!

Ugye Te is tudod: 2012 szökőév!

De nehogy búslakodj amiatt, hogy egy nappal később jön el a karácsony! Teszünk róla, hogy megérje 29.-én is felkelni!

 

Fél áron adjuk az ínycsiklandóan finom, ropogós tallérokat!

A web áruházunkban, vagy akár telefonon, skype-on ezen a napon leadott minden megrendeléskor a Fitness tallér, a Mediterrán tallér, valamint a Sajtos tallér árának csak a felét kell kifizetni. Azaz 29.-én a Fitness tallér 300Ft helyett csak 150Ft-ba kerül, bármennyit vásárolsz is belőle (a készlet erejéig)!

 

Jól hangzik? Vagy még többre vágysz?

Hát legyen!

 

Csapj le a tallérokra 29%-os áron!

29.-én 29%-os áron szeretnénk neked adni a legjobb tallérjainkat! Azaz 71% kedvezménnyel! Ehhez csupán egy apró kérésünk van: kövess minket a facebookon. Így a fitness tallér már 87Ft-ért a tiéd lehet, ráadásul első kézből értesülhetsz a további akcióinkról, újdonságainkról.

 

50% helyett 71% kedvezmény ilyen egyszerűen:

·         Lájkold a Facebook oldalunkat (http://www.facebook.com/naturgold )

·         Ezt követően az üdvözlő oldalunkon megtalálod a jelszót, mely jogosít a 71% kedvezményre

Írd be, vagy mond el rendeléskor a jelszót, és máris kapod a kedvezményt! (Web áruházunkban történő rendeléskor a megjegyzés rovatba írd a jelszót.)

 

Legyél fitt, és legyél egészséges február 29.-én is!

 

 


Újra elérhető a webáruházunk

 Egy technikai átállás miatt 2012. január 10-11. között akadozott a honlapunk, és a webáruházunk működése. A prombéma megoldódott, így már ismét teljes körűen használható az oldal.

A kellemetleségekért elnézést kérünk.


Megérkezett a búzafűprések új generációja!

 Nagy öröm számunkra, hogy Európában elsőként mi mutathatjuk be a Lexen búzafűprések újdonságait. A Healthy Juicer prések nem véletlenül voltak eddig is a világ legnépszerűbb búzafűprései. Kiváló minőségüknek, egyszerű, könnyen használható tulajdonságaiknak, valamint kiemelkedő ár- érték arányunkak köszönhetően gyorsan belopták magukat a magyar vásárlók szívébe is.

A gyár azonban nem állt meg. Több hasznos kiegészítőt, illetve a reformkonyhákban hiányterméknek számító, a mindennapi életünket megkönnyítő konyhai eszközökkel jelent meg. Ilyen volt például a mára népszerűvé vált daráló- aprító- tésztakészítő kisgép, az ötletes, vákuumozható ételtárolók, vagy a szintén egyedülálló funkciókkal rendelkező HealthyCfef 4in1.

Az idei évben azonban a gyár ismét a búzafűprésekre koncentrált. Megjelentek a különböző színű modellek, így ma már mindenki a neki legjobban tetsző, a konyhájába leginkább illő színösszeállítású prést választhatja. Érdemes válogatni, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb konyhában mindennapos használati eszköz lesz az újonnan beszerzett présgép. Vásárlás után tehát sokáig fogunk gyönyörködni benne.

De talán még ennél is fontosabb változás, hogy a présképek belülről is megújultak. A korábbi évek tapasztalatai, és az egész világon gyűjtött felhasználói visszajelzések eredményeképpen átalakításra került a préshenger, és a présház is. A modellfrissítés következtében a még nagyobb hatásfokkal préselhetünk, az értékes zöldség- és gyümölcslevel utolsó cseppjét is kifacsarja a présünk. Ráadásul a formatervezett új préshengerek rendkívül tartósak, megbízhatóak is lettek.

 

Az új gépek már megtekinthetők, megvásárolhatók webáruházunkban, és viszonteladóinknál. További információkkal szívesen állunk rendelkezésére. Emailben, telefonon, vagy a Facebookon is.


Bolond árak bolondok napján - 90% kedvezmény

 

Bolondok napjára egy igazán különös akcióval várjuk. Talán megbolondultunk?

Tönköly tésztáink árából egy számjegyet valahol elhagytunk.

Ha április 01.-én rendel web áruházunkban, akkor a 220Ft-os száraztészták utolsó számjegyét elfelejtjük a számlára írni, így mindössze 22Ft-ért vásárolhatja meg a termékeket!

Részletek:

·         a kedvezmény a 2011 április 01.-én 0-24h között elküldött megrendelésekre érvényes.

·         a kedvezmény a rendelés elküldésekor nem jelenik meg automatikusan, hanem munkatársunk fogja azt levonni, a számla elkészítésekor.

·         a kedvezmény kizárólag a következő teljes őrlésű bio tönköly száraztésztákra vonatkozik: sodort csiga, lebbencs, szarvacska, ABC (betűtészta), kézi tarhonya, gépi tarhonya

·         a termékek átvétele kizárólag postával, vagy futárszolgálattal történő házhozszállítással lehetséges

·         a rendeléseket a készlet erejéig tudjuk kielégíteni a rendelés sorrendjének figyelembe vételével (bőséges árumennyiséggel készültünk, nem kell aggódni) Amennyiben az akciós készlet mégis elfogyna, munkatársunk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot, és még ekkor is vissza lehet mondani a rendelést.

 

Használja ki a bolondozásunkat! Ez NEM áprilisi tréfa!!!


Kellemes Ünnepeket!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és egészségben, sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk.

Köszönjük, hogy bizalmával megtisztelt, és reméljük, hogy a 2011-es évben is a NaturGold prémium minőségű termékei mellett fog dönteni, ha egészséges táplálkozásról lesz szó.

2011-ben sok új meglepetéssel készülünk!


Vigyázat, hamisítják! Búzafűprés hamisítvány Magyarországon!

Megerősítést nyert több különböző forrásból, hogy hamisított búzafűprések kerültek forgalomba hazánkban!

Utánajártunk, és mi is meggyőződtünk róla, hogy sajnos valóban gyenge másolatokról van szó.

Ez a prés nemcsak, hogy a törvényt megkerülve készül, de ráadásul szinte használhatatlan is. Szomorú, hogy egyesek a beteg, kiszolgáltatott embereket használják fel saját gazdagodásukra. Szomorúan, és megdöbbenve látjuk, hogy ez kis hazánkban sincs másképp. Pedig nagyon sok beteg embertársunk számára nagy kincs egy jól működő valódi búzafűprés. A súlyos betegségben szenvedők gyakran utolsó mentsvárként fordulnak a friss, életerővel teli, egészséges „élő ételekhez”. Felháborító dolog, ha a pénzükért egy használhatatlan gépet kapnak.

Lássuk mi is ez a hamisítvány!

A nevezett termék egyik oldalon narancssárga, másikon világoszöld dobozán Lady Chef márkanév látható, a hangzatos megnevezés pedig MEGA Healthy Juicer. Még a „TM” is ott látható a névben, mintha valóban egy védett márkájú termékkel lenne dolgunk.

Látható rajta még egy modellszám is (LC-66), valamint rövid angol szöveg, és kínai írásjelek. Első ránézésre minden rendben van, a dobozra még azt is ráírták, hogy az Egyesült Államok, és az Európai Unió vizsgálatainak is megfelelt a gép.

De vegyük csak jobban szemügyre! Sem gyártó, sem forgalmazó nincs sehol sem feltüntetve. Magyar viszonteladót, és magyar feliratot sem találunk. A vonalkódnak utánajárva viszont kiderül, hogy ennek a vonalkódnak valójában a Nestlé Fülöp szigeteki vállalata a tulajdonosa, és jogos felhasználója. Hogy hogyan kerül mégis egy Nestlé csoki vonalkódja a búzafűprésre, az rejtély. A vonalkód mellett a www.lady-chef.com internetcím látható. Ezen a web helyen azonban honlap nem üzemel.

A dobozt kibontva egyértelművé válik, hogy itt óriási gondok vannak. Első dolog, ami kiderül, hogy az a kellemetlen szag, amit eddig éreztünk, az a nagy örömmel vásárolt présünkből árad. A durva műanyagszag mindent eláraszt. Valóbban ez lenne az egészségre ártalmatlan műanyag normális szaga?

Az angol nyelvű használati útmutató egy rossz minőségű fekete-fehér fénymásolt papírlap. Rögtön azzal kezdődik, hogy megpróbál meggyőzni a látott (és szagolt) dolgok ellenkezőjéről. Azt írja, hogy ez kiemelkedő minőségű anyagokból készült termék, és megfelel minden előírásnak. Sőt, még azt is hozzáteszi, hogy a hatékonysága jobb, mint más hasonló búzafűpréseknek.

A magyar nyelvű használati útmutatót elővéve több kérdés megválaszolásra kerül, bár ettől nem lesz nagyobb bizalmunk a géphez. Először is az a feltűnő, hogy a magyar útmutató jóval hosszabb, mint a gyártó által csatolt angol. A két nyomtatott lap szövegébe beleolvasva feltűnik, hogy az nincs összhangban az angol verzióval. Mintha nem azt fordították volna le?! Nem kell sokat gondolkodni rajta, egyből beugrik az ismerős szöveg forrása: a leírás az eredeti Healthy Juicer kézi búzafűprés magyar nyelvű útmutatójából való. A plágium szembetűnő. A begépelés ugyan helyesírási hibákkal van tele, és a termék neve át van írva, de a szöveg végső soron ugyanaz. Még az összeszerelés ábrája is az eredeti termék útmutatója alapján készült (a hamisítvány angol leírásában is), és az sem tűnt fel a hamisítóknak, hogy ebben a gépben nem is úgy néz ki minden alkatrész, mint a „kölcsönvett” ábrán.

A gép valódi használhatóságáról az viszont sejtet valamit, hogy az eredeti gép leírásához képest egyetlen jelentős változás történt a szövegben: Mindkét oldalon vastag betűvel figyelmeztetnek, hogy kemény zöldségek, gyümölcsök, magvak nem préselhetőek, de ha mégis megpróbáljuk erre használni a gépet (vagyis arra, ami valójában az eredeti funkciója is lenne), akkor a „meghibásodásokért a forgalmazó felelősséget nem vállal”.

A gépet a dobozból kivéve, az is látható, hogy miért nem vállalnak rá garanciát. Az alkatrészek törékeny, anyaghibás, rosszul elmunkált, silány műanyagok. Kopognak, zörögnek, lötyögnek, nem illeszkednek jól egymásba. Összeszerelés után rájövünk, hogy nem is lehet használni, a hajtókar ugyanis beleakad az egyik alkatrészbe, nem fordul el. És hogy milyen zöldséglevet készít? Ezt sohasem tudjuk meg. Még ha lehetne is használni, nem lenne gusztusunk meginni a műanyagszagú zöldséglevet.

A magyar nyelvű papírból végre megtudjuk a magyar forgalmazót is: Bioverzum Kft 1171 Budapest, Bodonyi utca 64. Telefon: 06-1-258-75-55. Weboldal: www.bioverzum.hu Talán már nem is lepődünk meg rajta, hogy a honlapon semmilyen utalás nincs erre a gépre, semmi nyomát nem találjuk, hogy egyáltalán létezne ilyen hamisított termék. Ott van viszont az eredeti Healthy Juicer búzafűprés, mintha a cég csak a jó minőségű, és legális terméket forgalmazná.

Felháborító, hogy ilyen megtörténhet! Egyesek saját üzleti érdekeiket szem előtt tartva semmit sem tisztelve olyan terméket gyártanak, forgalmaznak, ami nemcsak, hogy más tisztességes gyártók, termékfejlesztő mérnökök kárát okozza, de a beteg, gyógyulásra vágyó embereket is becsapva, jóhiszeműségüket kijátszva használhatatlan, selejtes árut „sóznak” a jóhiszemű fogyasztóra.

Kérjük, mondja el minden ismerősének, hogy véletlenül se adjon ki senki drága pénzt egy hamisított, funkciójában használhatatlan, kétes eredetű, és silány minőségű büdös anyagból készült búzafű- és zöldségprésért. Még az is lehet, hogy mérgező! De ha nem, akkor is használhatatlan, és garancia, szervízelés, pótalkatrész nem lesz hozzá, tehát kidobott pénz az egész, ami csak a feketegazdaságot erősíti, és egyes tisztességtelen emberek pénztárcáját gazdagítja. Itt egy fotó a hamisítványról, hogy ezután mindenki könnyedén felismerje.


Figyelem! Címváltozás!

Örömmel értesítjük minden kedves látogatónkat, hogy 2010 júniustól új logisztikai központot létesítettünk. Az új telephelyünk elsődleges feladata termékeink átlátható, modern tárolása, különös tekintettel a tiszta, környezeti ártalmaktól mentes termékek értékmegőrzésére és a bio higiéniai szempontok figyelembe vételére. Mostantól a miskolci új központunkból történik a bio élelmiszerek, egészségvédő termékek kiszolgálása, kiszállítása. A központ létesítésével egyidejűleg jelentős informatikai fejlesztéseket is végeztünk, elsősorban a hatékonyság növelése céljából.

Reméljük, hogy fejlesztéseink révén rugalmasabb kiszolgálással, pontosabb, gyorsabb ügyintézéssel állhatunk a jövőben az Ön rendelkezésére.

Új címünk: 3527 Miskolc, Szinva u. 2-4. III/C. Natur Gold Hungária Kft

Kérjük, jegyezze fel új címünket, mivel a korábbi, sajószentpéteri telephely megszűnt. Ezentúl csak a fenti miskolci címen tudjuk fogadni a leveleket, postai küldeményeket is.

A LEXEN háztartási kisgépek magyarországi központi garanciális szervizét is áthelyeztük a miskolci új címünkre. Ezért ezentúl ide kérjük eljuttatni az esetleges hibás gépeket. A javított gépek átvétele is itt lehetséges.

Egyéb elérhetőségeink (telefon, fax, email, MSN, Skype) változatlanok maradtak.

Mivel az autópálya közelében, könnyen megközelíthető helyen van az új nagykereskedelmi egységünk, ezért a személyes, közvetlen vásárlás is egyszerűbbé vált. Munkanapokon 8-16h között továbbra is lehetőséget biztosítunk a kedvezményes, telephelyi árakon történő kiszolgálásra.

Termelő üzemünk helyszíne nem változott, továbbra is szívesen látunk mindenkit az Aggteleki karszt térségében, a festői környezetben, Királykúton lévő tönkölybúza feldolgozó üzemünkben.

 

Reméljük, hogy a változás a lehető legkisebb kellemetlenséggel fog járni az Ön számára.


Friss búzafű közkívánatra ismét kapható!

Újra itt a tavasz, elolvadt a hó, bújnak elő a vidám tavaszi virágok. Ideje hát szervezetünknek is megújulni, felfrissülni. Eljött a méregtelenítés, immunerősítés, valamint a tisztítókúrák ideje. 

Szokásunkhoz híven azonban mi ebben is a természetesség hívei vagyunk. Nem holmi agyon feldolgozott, különböző modernnek mondott eljárásokkal tartósított, kapszulázott, tablettázott, vagy éppen koncentrátummá alakított „csodaszert” akarunk mindenáron eladni. Valljuk, hogy a természet kincseit csak úgy tudjuk elérni, ha nem manipuláljuk azt. 

Sokak kérésének eleget téve, márciustól ismét kapható a Friss búzafű, melyet korábban nagyon sokan szerettek. A termék 200g és 400g-os csomagolásban elérhető, de kívánság szerint egyedi kiszerelés is kérhető, felár nélkül. Természetesen a legjobb minőségű, különleges beltartalmi értékekkel rendelkező, speciálisan erre a célra szelektált tönköly-búzafű magból készítjük. 

Az ország egész területére folyamatosan szállítunk. A modern, légáteresztő csomagolás, a zárt, hűtött szállítási rendszer, valamint a folyamatos termelésnek, friss vágásnak köszönhetően mindig üde, lédús, tápanyagokban gazdag terméket tudunk biztosítani. 

Szállítási információk : rendszerint keddi napon viszi házhoz a futár, de lehetőség van kedd-péntek között bármely napra kérni a szállítást, akár heti több napra is. 

Fizetés: szállításkor készpénzben, vagy előre utalással Figyelem! A Friss búzafüvet a frissesség megőrzése érdekében többi termékünktől külön szállítjuk. Egyidejű szállítás nem kérhető.  Fontos ugyanakkor, hogy a kiváló minőség itt is prioritást élvez. Természetesen a Friss búzafűre is pénz visszafizetési garanciát vállalunk.


Újabb érv a búzafűprések mellett!

A Lexen márka búzafűprései nem véletlenül lettek az egész világon a legnépszerűbbek. Könnyen kezelhetőek, kiváló minőségüek, és nem utolsó sorban igen kedvező az áruk.

A gabonafű leveken kívül szinte minden zöldséget, gyümölcsöt préselhetünk velük. Elsőre nem is gondolnánk, hogy még ezen kívül is mennyi hasznos funkciót rejtenek. Csak néhány példa a teljesség igénye nélkül: tészta készítés, mogyoróvaj készítés, hidegen sajtolt olaj- és bébiétel készítés, húsdarálás...

A frissen préselt lé élő enzimek tárháza. Vigyáznunk kell rá, hiszen fémmel érintkezve sokat veszít értékéből. Ezért készülnek a Healthy Juicer búzafűprések legfontosabb alkatrészei műanyagból! A kíméletes, mégis rendkívül hatékony préselés miatt kapták ezek a gépek a kitüntető "Élő enzim prés" megnevezést.

Azonban még a legerősebb "lexan" műanyag is megsérühet. Repedések, törések, kopások leggyakrabban az erős igénybevételnek kitett, nem megfelelően tisztított, karbantartott, vagy a sietős, kíméletlen használat következtében merülnek fel.

Más prések esetében sokszor problémás lehet az elromlott, használhatatlan alkatrészek kicserélése. Ez több mint bosszantó, egy búzafűlé kúra félbehagyása sokkal súlyosabb következményeket is okozhat, a javulás, gyógyulás elmaradásával.

Magyarországon kizárólag a Healthy Juicer búzafűpréseknél biztosított az azonnali, teljes körű alkatrész ellátás! Webáruházunkban a gépek mellett bármikor beszerezhető a szükséges pótalkatrész. Raktárról azonnal küldjük!


Decemberben a Naturgold adja az ajándékot

Eljött az év utolsó hónapja. Ismét eltelt egy év. Élményekben, eseményekben gazdag. Volt vidám, és kicsit gondterheltebb pillanat is. Reméljük, Önnek is inkább örömökben, boldogságban és főleg egészségben telt el az év. Örülünk, ha ehhez mi is hozzá tudtunk járulni egy kicsit, minőségi biotermékeinkkel. Hiszen ezért dolgozunk, sokszor ez ad erőt, lendületet a munkához. Köszönjük a pozitív visszajelzéseket. Jólesnek. Megköszönve a bizalmat, az idei év végén is szeretnénk megajándékozni Önt. Minden decemberi megrendeléshez egy pici ajándékot csomagolunk. Minden csomagba mást-és mást. Hogy mit, az legyen meglepetés...

Boldog Karácsonyt!


Komposztálható bevásárló táska

Környezetünk védelme érdekében, 2009 augusztustól bevezettük a lebomló bevásárló táskák használatát. Ezt követően a mintaboltjainkban, a biopiacokon, és az alkalmi rendezvényeken való megjelenésünk során is, kizárólag környezetbarát „nejlon” szatyorba csomagoljuk a tőlünk vásárolt portékát. Ezzel a lépésünkkel – tudomásunk szerint – elsők vagyunk a magyarországi cégek között, akik hajlandóak voltak megválni a régi, környezetszennyező zacskótól. Reméljük, hogy sokan fogják még követni a példánkat!

A legtöbb nagyáruházban már eddig is találkozhattunk „környezetbarát” szatyorral. Ezek azonban polietilénből készülnek, a hagyományos zacskókhoz képest annyi különbséggel, hogy egy úgynevezett hasítóanyagot adagolnak hozzá a gyártás során, amitől a zacskó egy idő után kisebb darabokra hullik. Ettől még a természetidegen anyag évszázadokig megmarad, szennyezi a környezetet.

Az új bevásárló táskák kukoricából készülnek. Ránézésre teljesen hasonlóak régi elődeikhez, ám közelebbről már látni a különbségeket. Tapintása lágy, selymes, illata igen kellemes. Mivel a zacskó anyaga természetes kukoricakeményítő, így a talajba jutva néhány hét alatt teljesen lebomlik, komposztálódik. Ezáltal ahelyett, hogy szennyezné a környezetet, értékes szervesanyaggal gazdagítja a termőföldet.

Használjuk mindannyian, a magunk, és unokáink egészsége érdekében!

     


Az Áfa nő, áraink csökkennek!

Kedves Vásárlónk!

2009 július 01.-től jelentősen változott az Áfa törvény, amely mindannyiunkat érint. Szeretnénk, ha ez nem jelentene újabb terheket az egészséges táplálkozást folytatóknak. Ezért mi sem tétlenkedtünk! Szerencsére több népszerű termékünk a kedvezőbb adókulcsba esik. Amelyek viszont a törvény szerint drágulnának, – ahol csak lehetett – csökkentettük a nettó árakat. Ezáltal sok termékünk bruttó ára változatlan maradt. Sőt! Egyedülálló módon több termékünk ára még csökkent is!

Reméljük, Ön is fog találni néhány kellemes meglepetést termékeinket böngészve, és ezzel még egy indokot, hogy továbbra is a prémium minőségű, egészséges, magyar élelmiszereket fogyassza.

Váljék egészségére!


Valós a félelem, van fuzáriumfertőzött termék!

Jó tudni, hogy megbízhatunk a Naturgold termékekben. Mi bármikor bárkinek örömmel bizonyítjuk termékeink minőségét! Nem csak beszélünk róla, valóban kínosan ügyelünk rá! Egyedi minőségügyi rendszerünknek köszönhetően egyetlen alapanyag, sem érkezik be hozzánk vizsgálat nélkül, és kizárt, hogy rossz termék kerüljön az üzletek polcaira. A mai világban sajnos néhányan gátlás nélkül próbálnak gyorsan meggazdagodni egészségesnek mondott, mégis fuzáriumtoxinokkal, és más mérgező anyagokkal teli termékekből. Aztán ha nincs szerencséjük, akkor a egyesek talán lebuknak. Egyesek…?! Talán…?!

Élelmiszerbotrányok voltak és lesznek. Eközben mi csendben tesszük a dogunkat. Finomat, és minőségit készítünk. Akik pedig - csalódva másban - hozzánk jönnek, készséggel kisegítjük. Tettük ezt évekkel ezelőtt, és tesszük most is. Annyi minden változik, de nálunk a minőség szent és sérthetetlen. De végül is miért?

Mert emelt fővel, és tiszta lelkiismerettel szeretnénk állni bárki elé. Számunkra ez a legfontosabb!


Biztonságosak a Naturgold élelmiszerek - Figyelem! Egyes Magyarországon kapható teljes őrlésű termékek mérgezőek lehetnek!

Tisztelt Vásárlóink!

Az utóbbi időben egyre többet hallani arról a médiában és a sajtóban, hogy a teljes őrlésű termékek veszélyesek is lehetnek az egészségre.

A felmerülő kérdések tekintetében fontosnak érezzük a megfelelő tájékoztatást, hogy Önök vásárlási döntéseiknél biztonsággal, és megnyugtató módon tudjanak választani a kereskedelemben kapható élelmiszerek közül.

Köztudott, hogy a teljes őrlésű termékekben jelenlévő korpa a szervezetünk számára igen fontos ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket tartalmaz.

Sajnos azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy mivel ez a gabonaszem külső felülete, így törvényszerű, hogy a legkönnyebben ezt éri szennyeződés, valamint itt telepedik meg a legtöbb kórokozó (gombafélék, baktériumok) is. Ezek a kórokozók sokszor nem csak a gabonát károsítják, hanem humán-egészségügyi szempontból is veszélyesek lehetnek.

Fontos tudni azonban, hogy a hagyományos vegyszeres, nem bio körülmények között termelt teljes őrlésű gabona még veszélyesebb lehet. A korpa rész az előzőeken túl, sokszor még a szervezetünk számára szintén igen mérgező vegyszerekkel is szennyeződve kerülhet az üzletekbe.

A mostani botrány elsősorban a kalászos gabonákon megjelenő Fusarium penészgombáról szól (Fusarium graminearum), ami több erős toxint termel (DON, ZEA stb.), amely szervezetünkre igen mérgező. Pontos hatásmechanizmusa nem minden esetben tisztázott, de már kis mértékben is visszafordíthatatlan hatása lehet.

Éppen ezért, az Európai Unió már évek óta pontosan szabályozza a kérdést, vizsgálatokat ír elő, és meghatározza a megengedhető előfordulási határértékeket.

Sajnos a most kirobbant botránynak voltak előzményei, melyeknek logikus következménye a most kipattant ügy. Több termék, illetve gyártó esetében ugyanis általános az az eljárás, hogy megfelelő körültekintés nélkül, a szakértelem hiányában, (sajnos esetenként ugyanakkor a felelősség és a következmények tudatában is) rossz minőségű gabona-termékek készülnek, és kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Rémisztő, de sajnos igaz, hogy számtalan olyan esetet lehetne felsorolni, mikor a hazai termesztésű exportra szánt gabona megbukik a minőségi vizsgálatokon, és ezután belföldön élelmiszer készül belőle.

A Natur Gold Hungária Kft messzemenőkig elhatárolódik az ilyen fajta ügyletektől. Sem a múltban, sem a jövőben nem kívánunk együttműködni olyan cégekkel, illetve személyekkel, akik pártfogolják, illetve közreműködnek silány minőségű, mérgező élelmiszerek gyártásában, forgalmazásában.

A minőség és a biotermelés lelkiismereti kérdések. A Naturgold a szakértelmének és több évtizedes tapasztalatának köszönhetően külföldön már hosszú ideje a legismertebb, és leginkább megbízhatónak ítélt magyar bio gabona exportőr.

A fuzáriózis évek óta egyik súlyponti kérdése minőségügyi rendszerünknek. Hisszük és valljuk, hogy elsősorban nem kezelni, hanem megelőzni kell a bajt. Erre az elvre építettük fel az országban egyedülálló rendszerünket, a termeléstől kezdődően a betakarításon, szállításon, feldolgozáson, tároláson keresztül a termékek fogyasztókhoz való eljuttatásáig. Monitorozással, szakszerű prevencióra épülő termesztési és feldolgozási technológiával, valamint folyamatos minőségi vizsgálatokkal biztosítjuk termékeink kiváló beltartalmi értékeit, és egészséges voltát.

A prémium minőséget képviselő termékeink utóbbi években tapasztalt dinamikus hazai térhódítása is azt mutatja, hogy szerencsére a magyar társadalom is egyre inkább fontosnak tartja a minőséget, és különbséget tud tenni az olcsó de értéktelen, valamint a megfizethető árú, kiváló minőségű és értékes beltartalmú termékek között.

A kialakult bizonytalanságra való tekintettel a mai naptól a tudatos vásárlók megfelelő tájékoztatása érdekében cégünk az alább látható emblémát helyezi el a leginkább veszélyeztetett termékeken.

Ez az ábra kiegészítő címke formájában a következő termékekre kerül:

 

  • Bio tönköly korpa
  • Bio tönköly teljes őrlésű liszt TBL 300

 

A címke a nyilvánosságra került ügyek tisztázásáig, elcsendesedéséig a termékeken marad.

Amennyiben további információkra van szüksége, úgy örömmel vesszük kérdéseit.

 

Jó egészséget kívánva  Üdvözlettel:

 

 

                                                                                              Simon András

                                                                                                 ügyvezető

                                                                                      Natur Gold Hungária Kft

 

 

Szendrő, 2009-04-10

 


Inycsiklandozó húsvéti mézeskalácsok

Közeleg a húsvét. Ebből az alkalomból szeretnénk meglepni vásárlóinkat, és persze magunkat is valami igazán egyedi finomsággal.

Debreceni mézeskalácsosunk igazi különlegességet készített. Aranyos nyuszit, és húsvéti tojást ügyesen feldíszített egy kis bio cukormázzal. - Nem véletlenül érdemelte ki a "Népi iparművész" megtisztelő elismerést. Az eredmény ízletes, illatos, és egészséges! Nálunk biztosan ez lesz a locsolkodók ajándéka!

A különleges mézeskalácsokat megtalálja a nagyobb bioboltokban, az ökopiacokon, vagy megrendelheti webáruházunkban.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

     


Immunerősítés, méregtelenítés gabonafüvekkel - avagy - nem csak a búzafű segíthet!

Elmúltak az ünnepek, és jön a tavasz. Jól tesszük, ha ebben az időszakban többet gondolunk az egészségünkre. Van aki csak fogyókúrázni szeretne, de mások tudják, hogy fel kell készülni, meg kell előzni a várható betegséghullámokat is.

Ez az egyik legkritikusabb időszak. Jól teszi, aki ekkor kezd el egy búzafűlé kúrát.

Azonban szerencsére nem a tönkölybúza első zöld hajtásának a leve az egyetlen, amire támaszkodhatunk már a prevenció során is.

Immunerősítés, vitaminpótlás, lúgosítás úgy igazán hatásos, ha több összetevőt kombinálunk. Éppen ezért érdemes kiegészíteni a búzafű kúrát a webáruházunkban most megjelent árpafűmag- és zabfűmag csíráztatásával. Ráadásul ezek a növények másban is segítenek. Az árpafűlé a máj tisztítására, a zab az idegsejtek működésére is pozitívan hat.

     


Karácsonyi meglepetések mindenkinek

Az év utolsó hónapja az ünnepekről, a kedvességről, szeretetről, és a vidám mulatságokról szól. Szeretnénk mi is megköszönni minden kedves vásárlónknak a bizalmat, amit felénk tanúsítottak. Mindannyian azért dolgozunk nap mint nap, hogy Önöknek kifogástalan minőségű, finom, és egészséges termékeket készítsünk.

Most, az év végének közeledtével egy kis meglepetéssel is készültünk. Minden kedves vásárlónknak, aki decemberben rendel webáruházunkból, a csomagba elhelyezünk egy – egy ajándék finomságot. És hogy mikor melyik termék lapul majd a dobozban? Ez legyen meglepetés…

BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁN A NATUR GOLD CSAPATA


Csíráztató föld az életerős búzafűért

Előfordult már Önnel, hogy a gondosan nevelt búzafű sápadt, gyenge, vagy éppen lassan fejlődik? Ez nem véletlen. A problémát meg kell oldanunk, hiszen csak az életerős, zsenge, jellegzetes zöld színű hajtások tudják a bennük rejlő kincseket továbbadni számunkra.

A mai modern felfogás, és a vizsgálatok bebizonyították, hogy a talajra nem szabad úgy tekintenünk, mint egy élettelen termesztő közegre. Az itt végbemenő folyamatoknak, a hasznos mikroorganizmusoknak döntő szerepe van a növénykék fejlődését, tápanyagtartalmát illetően.

Ezt a földkeveréket kifejezetten a búzafű termesztéshez kísérleteztük ki. Fontos tápelemeket, ásványi anyagokat tartalmaz, melyek ideális tápanyagellátást biztosítanak a búzafűnek, valamint nedvességmegkötő és vízszolgáltató képessége révén segít a túlöntözés káros következményeit csökkenteni, és megóv a kiszáradástól. Használatával egyöntetűbb, sűrűbb, erősebb állományt kapunk. Ideális minden gabonafű, így a búzafű, árpafű, zabfű termesztéséhez, de a legtöbb szobanövényhez is. Mesterséges kémiai anyagokat, növényvédőszereket és műtrágyákat nem tartalmaz, szemben más földkeverékekkel, virágföldekkel, ezért bátran fogyasztható az ebben nevelt friss búzafű. Összetevői miatt biogazdálkodáshoz kifejezetten ajánlott lakáson belül, vagy konyhakerti felhasználásnál is.


Nyolc funkció egyetlen kisgépben a reformkonyhák mesterétől!

Healthy Mincer & Pasta Maker a hivatalos neve ennek az ötletes háztartási kisgépnek. Ügyes kis megoldás, amely megkönnyíti a mindennapi friss és egészséges ételek készítését, sőt új finomságok kipróbálására ösztönöz. De lássuk mit is tud valójában.

Őrölhetünk vele mogyoróféléket, olajos magvakat, mint például dió, mogyoró, mandula, kesudió. Készíthetünk ízletes paradicsomszószt, apríthatunk zöldségeket, fűszereket, reszelhetünk sajtokat. A friss fokhagymát, bazsalikomot akár a hússal együtt is darálhatjuk.

Készítsünk otthon frissen tésztákat! A három cserélhető tartozék segítségével szélesmetéltet, spagettit, szarvacskát, vagy formás nudlikat kapunk. Sőt, ízesíthetjük, színesíthetjük is a tésztáinkat paradicsommal, sárgarépával, céklával, vagy éppen spenóttal. Kísérletezzünk bátran! Egy kis tönkölylisztből, és némi színes fűszerből, zöldségből igazi ínyencségeket, tésztakülönlegességeket varázsolhatunk a családi asztalra.

A készítők azonban nem csak a vegetáriánusokra gondoltak. Talán elsőre nem is gondolnánk, hogy egy tökéletes húsdarálóval van dolgunk. A hozzá tartozó adapterrel pedig formás kis kolbászkák, és virsli is tölthető házilag.

Persze akkor is megállja a helyét, ha szójaburger, tönköly java, vagy gabonakolbász készítéséről van szó.

     


Megérkezett a Bio Sajtos Tallér!

 

Régóta vártuk, és végre itt van! Több mint két éve már, hogy elhatároztuk: valami finom ropogtatni valót szeretnénk készíteni. Sokak kérésének megfelelően végül a sajtos tallér mellett döntöttünk.

Sok - sok próbagyártás és kóstolgatás után végül elkészült a termék, amely teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet, ízletes kéksajtot, egy csipet őrölt paprikát és feketeborsot tartalmaz. A minőségi összetevőket a NaturGold garantálja, a gyártás szakértelmét a Ziegler ostya, Ziegler János biztosítja.

Mostantól a Bio tönköly sajtos tallért megvásárolhatja a bioboltokban, biopiacokon, vagy honlapunkon az Öko pelyhek, műzlik, nassolni valók termékcsoportban. 

Jöjjön el a biopiacra, és kóstolja meg Ön is!

 


AJÁNDÉK HÁLÁNK JELÉÜL– ingyen belépő a megnyitóra

Felkérést kaptunk a Fehér Holló Ökológiai Közhasznú Alapítványtól: segítsünk céljuk elérését, egy ökológiai szempontok szerint működő, bio minősítésű kísérleti és bemutató gazdaság létrehozását, a festői környezetben, szelíd dombok ölelésében megbúvó Csereháti Királykúton. Az oktatási, rekreációs, és szabadidős célokat szolgáló komplex létesítmény megnyitása nyárra várható.
Örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, felajánlottuk anyagi, és szakmai segítségünket.
Az alapítvány az 1-2 forintosokat is gyűjti, valamint örömmel veszi az adó 1%-ának felajánlását. Minden adományozó meghívót kap a gazdaság megnyitó ünnepségére.
A budapesti és miskolci ökopiacokon, valamint mintaboltunkban gyűjtőurnákat is elhelyeztünk.
Az adó felajánlásához szükséges adatok a következők: Fehér Holló Ökológiai Közhasznú Alapítvány Adószám: 18448258-1-05 Bankszámlaszám: 10700086-42942908-51100005

További információkért keressen minket, kérdéseire szívesen válaszolunk.


MEGHÍVÓ - Kocsonyafesztivál - Miskolc

"PISLOG, MINT MISKOLCZI KOCSONYÁBAN A BÉKA" tartja a mondás. Jöjjön el az idén immár 8. alkalommal megrendezendő fesztiválra, és járjon utána személyesen, mi is pislog a miskolci kocsonyában! Február 22-24 között három napon át reggeltől estig színes családi programokkal találkozhatnak. Már mi is nagyon készülünk! Találkozzunk a Hősök terén, a főbejáratnál felállított faházunkban.
További információ a programokról: www.kocsonyafesztival.hu
 


Év Bioterméke 2007

Örömmel adjuk közre, hogy nagy megtiszteltetés ért minket. A szakmai zsűri értékelte, és elismerte erőfeszítéseinket, a folyamatosan javuló termékminőséget és az innovációs törekvéseinket. Az "Év Bioterméke 2007" díjat a NaturGold bio tönköly mézes puszedli termékcsalád kapta. Ez azt jelenti, hogy immár több termékre is büszkék lehetünk, hiszen korábban a Tönköly java termékünk részesült hasonló kitüntetésben. A mézes puszedlik mostantól megvásárolhatók webáruházunkban, a biopiacokon, valamint a bioboltokban. A karácsony közeledtével pedig mézes süteménylapot, ünnepi mézeskalács figurákat készítettünk. A népi iparművészünk által feldíszített figurákat az ünnepi asztalra, vagy karácsonyfadísznek is ajánljuk.
 


Meghívó a XX. Biokultúra Napra

2007. november 24. (szombat)10:00-tól 16:30-ig
Budapest, XII. kerületi Művelődési Központ I. emelet (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)
A szervezők érdekes és hasznos szakmai előadásokkal készülnek az eseményre, ahol idén is kiállítók várják az érdeklődőket, illetve a nap végén átadásra kerülnek az Év Bioterméke díjak.

Szeretettel várjuk a standunkon, ahol megkóstolhatja ünnepi finomságainkat! Most mutatkoznak be először hivatalosan a tradícionális módon, népi iparművész által készített bio mézeskalács, mézes puszedli formák, figurák. Ízlelje meg a puszedliket, és ha elnyerte tetszését, örömmel vesszük, ha szavazatával támogat minket az Év Bioterméke versenyen.
 


MEGHÍVÓ - A Csabai Kolbászfesztiválra

Szeretettel meghívjuk Kedves Olvasóinkat Békéscsabára, az október 20-23.-ig megrendezésre kerülő Csabai Kolbászfesztiválra, és az ezt kísérő Élelmiszeripari kiállítás és vásár programjaira, ahol találkozhat velünk, és megismerheti termékeinket. Jöjjön el, mulasson egy jót, és közben vásároljon tőlünk kedvezményes áron!

 


V.Hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztivál

Szeptember 15-16.-án ha teheti látogasson el Hajdúszoboszlóra, mert a rendezvény az előző évekhez hasonlóan most is érdekesnek, változatosnak ígérkezik. A kiállítók között minket biztosan megtalál majd. Jöjjön el, és mi meghívjuk egy frissen préselt búzafűlére. Bemutatjuk milyen egyszerüen elkészíthető házilag az ital, és elsőként ismerheti meg a szeptember 17.-től forgalomba kerülő legújabb termékünket, a Friss bio Tönköly búzafüvet!

 


Országos Bionap 2007

Országos Bionap – „Ahol az egészség terem”
                  2007. július 8.

Nagyközönség számára meghirdetett ingyenes biofarm-látogatás, biotermék kiállítás, kóstoltatás, kultúrális- és gyermekprogramok az ország 7 biogazdaságában a régió biogazdáival.

Látogasson el az alábbi helyszínekre, ahol találkozhat velünk, megismerheti, megkóstolhatja termékeinket:

Észak-Magyarország – Dövény (10 órától)

Orbán Péter biogazdasága (aszalóüzem, szántóföldi kertészet).
Információ: Orbán Péter, tel: 06-20/9375-189. www.biokultura.org
Helyi programok: biotermék-kóstoló és kirakodó vásár, dövényi népdalkör bemutat-kozása, gazdaságbemutató, gyerekprogramok, természetgyógyász előadás.
Megközelíthetőség: Kazincbarcikától Aggtelek irányába indulva juthatunk el a dövényi gazdaságba.
   

Közép-Magyarország – Galgahévíz (9.30 órától)
Gódor Bio Bt. (kertészet).
Információ: Gódorné Gergely Éva 70/369-4881
              
Közép-Dunántúl – Hegyesd (10 órától)
Sátormapuszta Biogazdaság (állattartás, kertészet, gyógynövényszárítás, szőlő).
Információ: Ware Borbála 20/4699-150

Nyugat-Dunántúl – Rábcakapi (9 órától)
Németh István gazdasága (kertészet, gyümölcsös).
Szervező: Deák Mária 30/625-8742.

2007 07.04.
 


ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT A MINTABOLT

Értesítjük kedves vásárlóinkat, hogy 2007. május 29.-én megnyitottuk Bio- és Gyógynövényboltunkat, ahol a teljes termékválasztékunkon kívül
 - 100%-os gyümölcs és zöldségleveket
 - friss bio húskészítményeket, és növényi húspótlókat
 - étrendkiegészítőket
 - gyógyvizeket
 - friss bio zöldség- gyümölcsöket
 - friss kenyereket és pékárukat
kínálunk széles választékban.

Elérhetőségünk:

Tönköly Kuckó
bio- és gyógynövénybolt
3770 Sajószentpéter,
Kossuth u. 226/A
tel: 48/525-164
Nyitva: H-P 8-17h

 


MEGHÍVÓ

a termékbemutatóval egybekötött Szent György-napi Országos Biovásárra

Kedves Olvasónk!
Ezúton szeretnénk meghívni a Hortobágyon megrendezésre kerülő Szent György-napi I. Országos Biovásárra, ahol a színes programkínálaton kívül a hazai biogazdákat, biotermékeket felvonultató igazi vásári forgatagban találhatja magát.

Itt mutatjuk be először a közönségnek a május 07.-étől kapható hiánypótló finomságainkat. Jöjjön el, és kóstolja meg, ízletes bio kenyereinket, a kalácsokat, pogácsákat, a leveles tésztából készült töltött finompékárukat, és makrobiotikus cukrászsüteményeinket. Kiváncsiak vagyunk véleményére!
Várjuk standunkon a kitelepült "Tönköly Kuckóban" április 28-29.-én.

2007 04. 25.


ISMÉT ÚJ, EGYEDI BIOTERMÉKEK JELENTEK MEG, MELYET CSAK NÁLUNK TALÁL MEG!

- Mostantól még nagyobb választékot kínálunk a levestésztáink terén. A kiskocka, kiskagyló, eperlevél, ABC (betűtészta), lebbencs, kézi- és gépi tarhonya, cérnametélt, gyűrű után már zabkocka száraztásztát is tálalhat az ebédhez természetesen mindezt első osztályú bio tönkölyből készítve.
- Az igen népszerű 400gr-os bio tönköly korpa mellett pedig kedvezőbb kiszerelésű, és fajlagosan is olcsóbb 200gr-os bio tönköly korpát is kínálunk, amivel szintén csak nálunk találkozhat!

2007 február 05.


MEGÉRKEZETT A BÚZAFŰ PRÉS

Hosszas várakozás után, végre itt van a sokak által keresett kiváló minőségű LEXEN típusú csíráztató tálca, valamint a búzafű- zöldség- és gyümölcsprés!
Ráadásul ha mindkettőt egyszerre megvásárolja, jelentős kedvezményt tudunk adni a termékek árából!

Megtalálhatja az ország bio- és reformboltjaiban, bio nagykereskedésekben, valamint a budapesti (Csörsz utca) és miskolci (Görgey u.) ökopiacokon, ahol termékbemutatóval is várjuk.
Vagy megrendelheti telefonon, és mi csomagküldéssel házhoz szállítjuk Önnek.


2006. 12. 15.

 


TERMÉKVÁLASZTÉK BŐVÜLÉS

Megjelentek új formájú tésztatermékeink!!

Már kapható a boltokban a fehér eperlevél, teljesőrlésű eperlevél, valamint a fehér változatban megjelent reszelt/kézi tarhonya levesbetét.

Nemsokára megjelenik Ökológiai tönköly sajtos ostyánk is.

2006. 09. 26.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


BEMUTATÓTEREM

Továbbra is szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket tönköly kuckó bemutató termünkben, ahol megtekinthetik teljes termékválasztékunkat az élelmiszerektől a tönköly ágyneműkig.

Minden nap hétfőtől péntekig 8-15 óráig várjuk az érdeklődőket az Edelény, Miklós Gyula út 58. szám alatt lévő telephelyünkön.

2006. 07. 03.

 


MEGNYITOTTUNK!

Örömmel értesítjük a már meglévő és leendő vásárlóinkat, hogy Edelényben megnyílt mintaboltunk a Belvárosi utca 1. szám alatt.
Széles áruválasztékkal várják a kedves érdeklődőket.

Kínálatból:
  - bio tönköly kenyér
  - bio tönköly tészták - fehér , teljesőrlésű változatban
  - bio tönköly lisztek - fehér, teljesőrlésű, rétes
  - egyéb bio tönköly malomipari termékek - korpa, csíra, dara

Cím: Életfa biobolt
3780 Edelény, Belvárosi utca 1.

Edelény, 2006. 06. 24.

 


 

Híreink

- FRISS HÍREINK MOSTATNÓL A FACEBOOKON!

- Szerencsés péntek 13!

- Szökőnapi ajándékaink: 29.-én 29%-ért!