Bio teljesőrlésű tönköly sütőszett 2kg

Raktárkészlet: 3 db
Bio teljesőrlésű tönköly sütőszett 2kg

A sütés élménye tönköllyel, kenyérsütő gép nélkül!
Garantált siker hobbipékeknek akár az élesztős akár kovászos kenyeret szeretne otthon sütni!

Élesztős kenyér
Élesztővel 90 perc alatt van egy finom kenyerünk, ebben az esetben friss vagy instant élesztő beszerzése szükséges még a sütéshez! 1 kg liszt felhasználásával 3 kenyér süthető ki.

Recept élesztős kenyérhez
Az 1 kg lisztet összekeverjük a 100 g fermenttel, kb. 15 g sóval, egy friss élesztővel (ízlés szerint kb. 10 g cukor vagy méz is adható hozzá) majd 750 ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk a hozzávalókat. A dagasztás történhet kézzel vagy géppel. Ezt követően a tésztát letakarva hagyjuk megkelni 30 percig. Ha megkelt még egyszer átgyúrjuk, és 3 formára elosztjuk a kapott tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd 10 percig sütjük 200 0C-on majd ezt követően levesszük a hőfokot 180 0C-ra és további 30 perc alatt készre sütjük a kenyereinket. Kenyérrácson hagyjuk kihűlni, ezt követően szeletelhető! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kovászos kenyér
A kenyérsütés élesztő nélkül is lehetséges, ebben az esetben egy fantasztikus kovászos kenyerünk lesz 24 órán belül. Csak víz és só hozzáadása szükséges, minden mást, ami a kovászos kenyérsütéshez kell a dobozban megtalálható! 1 kg liszt felhasználásával 2 kenyér süthető ki.

Recept kovászos kenyérhez
Az 1 kg lisztet összekeverjük a 100 g fermenttel, kb. 15 g sóval (ízlés szerint kb. 10 g cukor vagy méz is adható hozzá) majd 750 ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk a hozzávalókat. A dagasztás történhet kézzel vagy géppel. Ezt követően a tésztát letakarva hagyjuk állni szobahőmérsékleten 24 órán keresztül. 24 óra elteltével egyszer átgyúrjuk, és 2 formára elosztjuk a kapott tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd kb. 20 percig sütjük 200-220 0C között, majd ezt követően levesszük a hőfokot 180-200 0C-ra és további 40 perc alatt készre sütjük a kenyereinket. Kenyérrácson hagyjuk kihűlni, ezt követően szeletelhető! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Mi a tönköly?
A tönkölybúza (Triticum spelta) a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig termesztették. Igénytelensége, betegségekkel szemben mutatott szívóssága és kedvező élettani hatása miatt ismét egyre jobban teret hódít. Napjainkban a megváltozott táplálkozási szokásoknak köszönhetően újra nagyobb figyelmet kap, így termesztése és fogyasztása reneszánszát éli. Jól termeszthető organikus, vegyszermentes agrikultúrában.

Miben különleges?
Az ősi gabonák közül a legismertebb fajta, mely kellemes diós ízvilágával és könnyű kezelhetőségével lopta be magát az emberek szívébe. Kezdőknek különösen ajánlott.
Miért válasszam ezt a sütőszettet?
Akár ajándékba akár mi magunk szeretnénk kipróbálni, egy egyedi élmény részei lehetünk. Adalékmentesen, egyszerű előkészítéssel egy magas értékű friss kenyeret süthet ki otthonában.

Jó tudni!
A tönköly könnyen formázható így kezdő hobbypékeknek jó gyakorlási alapot nyújt az első kenyér elkészítéséhez.

2 900 Ft
Egységár: 2 900 Ft/db
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

A sütőszett tartalma

2x 1kg bio tönköly teljesőrlésű liszt (kövesmalmi)
2x 100g ferment (kovászalap)
3db sütőforma (kétszeri használatra alkalmas!)
3 féle recept

Adatok
Raktárkészlet
3 db
Cikkszám
5999884686736
Tömeg
2,2 kg/db
Webáruház készítés