Kényelmesen elkészíthető, ropogós héjú, alacsonyabb szénhidráttartalmú, finom kenyeret varázsolhatsz Te is az asztalodra, ha kipróbálod az új termékünket.
A sütőkeverék tartalma:
- 450 g teljes őrlésű liszt (alakor*, tönke*, tönköly*)
- Alakor sütőferment* (Alakor liszt*, indító kultúrák)
- tengeri só
- útifűmaghéj*
*Ellenőrzött biogazdálkodásból
Glutént tartalmaz • Vegán • Laktózmentes • GMO mentes
Jól lezárva, száraz és hűvös helyen tárolandó!
Nettó súly: 500g
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia Zsír – amelyből telített zsírsavak Szénhidrát – amelyből cukrok Rost Fehérje Só |
743 kJ (176 kcal) 1,7 g 0,3 g 29,8 g 0,7 g 6,4 g 7,2 g 1,18 g |
A termék EAN vonalkódja.
A termék Áfa törvény szerinti besorolása.
A termék vámtarifaszáma.
Sütőkeverékünk mindent tartalmaz, amire szükség van ősi gabona kenyerek sütéséhez. Mindössze vizet kell hozzáadni a keverékhez.
A sütőkeverékből lehet élesztő alapú vagy fermentációs eljáráson alapuló kenyeret is sütni. Az élesztős gyors eljárásnál mindössze 5 percig kell dagasztani és 40 percig keleszteni.
Ha kovászos kenyér a cél, akkor 24 órán át tartó tejsav alapú fermentálási eljárással is lehet kenyeret sütni, ugyanis szárított fermentet is tartalmaz a csomag.
Miután kelni hagytad a tésztát egy tálban 4 órán keresztül, vagy 24 órán át, helyezd azt a sütőformába, és hagyd állni 15 percen keresztül. Ezután 180 °C-on süsd 60 percen keresztül, és kész is van a saját ősi gabona kenyered.
Jó étvágyat kívánunk!