Kik vagyunk mi

avagy, amit a Naturgold márkáról tudni érdemes.

Minden egy kecskével kezdődött. Még 1987-ben.

Akkoriban Magyarországon nem volt elfogadott a modern kor vívmányának tartott és a népélelmezésben pótolhatatlannak kikiáltott őszi búzán kívül más kenyérgabonát termeszteni. Az ősi, pelyvás gabonák, melyek évezredeken keresztül az emberiség táplálkozásának alapját nyújtották, a szocializmusban elavult, túlhaladott dolognak számítottak.

Az üzemszerű mezőgazdaságban, a tervgazdálkodás, a hozamok, a mennyiségi mutatók hajhászása mindennél fontosabb volt. A minőséggel, tápértékekkel, az emészthetőséggel senki sem törődött. A könnyű felszívódás, az értékes mikroelemek, pótolhatatlan fehérjék finoman fogalmazva sem volt napi téma. Hogy az ősgabonák által nyújtott utánozhatatlan ízélményről, vegyszermentességről, környezetünk védelméről ne is beszéljünk.

Így került sor arra, hogy a hazánkban már kiveszett ősgabona pótlásához a „Lesajnált Nyugatról” kellett csellel behozni egy bakkecske takarmányának álcázva az első zsák tönköly vetőmagokat. No de talán jobb, ha még ma is homály fedi a részleteket… Legyen elég annyi, hogy „Elek” mással lakott jól, a tönköly magokat pedig a termőföldbe vetettük.

Innen számítjuk a modern kori ősgabona termesztés kezdetét Magyarországon.

Persze először csodabogárnak tartottak, de pár év alatt sikerült elterjesztenünk a tönkölyt szerte az országban. A génbankokkal kialakított együttműködésünk kapcsán, az ott őrzött magvak alapján a hazai időjáráshoz szokott ősgabonák  termesztése is lehetővé vált.
A tönke (a durumbúza őse) és a világ legkorábbi gabonaféléje, az alakor is mindennapjaink részévé vált.

Mára odáig jutottunk, hogy

  • saját magunk készítjük a vetőmagot
  • magyar földben termeljük az egész Európában nagyra becsült ősgabonákat
  • és magunk is dolgozzuk fel azokat.

Ahogy mondani szokás: Termőföldtől az asztalig.

                                                  

Miért csináljuk?

Célunk, hogy a legértékesebb, vegyszermentesen termesztett ősgabonákat hazánkban termesztve és feldolgozva, kiváló minőségű élelmiszereket készítsünk. A termékeken túlmenően jó példát is szeretnénk mutatni. Aktívan résztveszünk egy szemléletformálásban, egy egészségesebb társadalom, egy élhetőbb környezet megteremtésében, hogy a tömegtermelést értékteremtés váltsa fel.
Törekvéseinket, környezet- és társadalomformáló tevékenységünket, számtalan díjjal és oklevéllel tüntették már ki. Számunkra mégis a legfontosabbak azok a betegek, akiken segítettünk, azok a gyermekek, akik természetes táplálékon nőnek fel és azok a boldog családok, akik tudják, hogy az egészség a legfőbb kincs. 

Mit teszünk a környezetünkért?

Felelős vállalatként úgy gondoljuk, "zölden" gondolkodni nem divat, hanem kötelességünk és felelősségünk, mely fontosabb mint valaha.

  • Ökológiai gazdálkodás
    Gabonáink termesztése és feldolgozása teljesen organikus és természetes körülmények között zajlik. Mindenféle mesterséges növényvédőszert, talajjavítót, műtrágyát, génmódosítást teljes mértékben mellőzünk a tevékenységünk során.
    Bio tanusítvánnyal rendelkezünk és folyamatos szigorú követelményrendszernek és ellenőrzéseknek megfelelően működünk.

  • Környezettudatos csomagolás
    Biológiailag lebomló, begyűjtött, újrahasznosított kartondobozokat használunk kiszállításos rendeléseinknél. A csomagolóanyagainkat többször felhasználjuk, ezzel is csökkentve, hogy felesleges hulladék keletkezzen. 
    Folyamatosan bővítjük azon termékeink palettáját, melyek már nagyobb, gazdaságosabb papírcsomagolásban is elérhetőek, ezáltal még kevesebb csomagolóanyagot használunk fel.
    Az egyszer használatos, műanyag reklámszatyrok helyett, csak 100%-ig lebomló kukoricakeményítőből készült táskákat és természetes alapanyagokból készült vászontáskákat találsz nálunk.

  • Napelemekkel óvjuk a környezetet
    Telephelyünk, valamint életmód szaküzletünk teljes területén napenergiából fedezzük elektromos energiaszükségletünket. Nincs károsanyag kibocsátás működés közben, így csak a tiszta energiát használjuk fel, ez a jelenleg elérhető legzöldebb megoldás.

  • Geotermikus fűtési rendszert használunk
    A napelemekhez hasonlóan, ezt a megoldást is a telephelyünk és szaküzletünk teljes területén használjuk. A geotermikus fűtés a földben tárolt hőenergiát hasznosítja egy hőszivattyú segítségével. A geotermikus fűtésnél égéstermék sincs, nem kell a hamu elhelyezéséről vagy az füstgázok elvezetéséről gondoskodni. A tüzelőanyagot pedig nem nagy távolságokról, gázolajjal működő kamionokkal szállítják a helyszínre.

  • Szelektíven gyűjtjük a hulladékot
    Minden az irodánkban és termékeink kiszerelése során keletkező hulladékot szelektíven gyűjtünk, amit pedig lehet, helyben újrahasználunk.

Webáruház készítés
izzypay_hu