1 darab kb. 750 g-os kenyér sütéséhez
A csomag tartalma:
- 1 sütőkeverék (350 g)
- 1 indítókultúra (50 g)
Összetétel:
- Sütőkeverék: BIO világos Alakor liszt*, útifűmaghéj*, tengeri só
- Indítókultúra: Alakor Ferment Koncentrátum (tejsavbaktérium által fermentált teljes őrlésű Alakor liszt*), száraz élesztő
Glutént tartalmaz • GMO mentes
Jól lezárva, száraz és hűvös helyen tárolandó!
Nettó súly: 400 g
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia Zsír – amelyből telített zsírsavak Szénhidrát – amelyből cukrok Rost Fehérje Só |
939 kJ (222 kcal) 1,5 g 0,26 g 40,7 g 0,51 g 4,2 g 9,3 g 1,4 g |
A termék EAN vonalkódja.
A termék Áfa törvény szerinti besorolása.
A termék vámtarifaszáma.
Sütőkeverékünk mindent tartalmaz, amire szükség van ősi gabona kenyerek sütéséhez. Mindössze vizet kell hozzáadni a keverékhez.
A sütőkeverékből lehet élesztő alapú vagy fermentációs eljáráson alapuló kenyeret is sütni. Az élesztős gyors eljárásnál mindössze 5 percig kell dagasztani és 40 percig keleszteni.
Ha kovászos kenyér a cél, akkor 24 órán át tartó tejsav alapú fermentálási eljárással is lehet kenyeret sütni, ugyanis szárított fermentet is tartalmaz a csomag.
Miután kelni hagytad a tésztát egy tálban 4 órán keresztül, vagy 24 órán át, helyezd azt a sütőformába, és hagyd állni 15 percen keresztül. Ezután 180 °C-on süsd 60 percen keresztül, és kész is van a saját ősi gabona kenyered.
Jó étvágyat kívánunk!